MEMBRAN TEKNOLOJİLERİ

Anasayfa » Filtrasyon » TEKNOLOJİLER » MEMBRAN TEKNOLOJİLERİ

Hedeflenen teknoloji fark yaratır

Membran sistemleri, bitmiş ürünün özel gereksinimlerine tam olarak uyarlandıkları için mükemmeldir. Bugüne kadar, tuzun uzaklaştırılmasından viskoz sıvılardaki büyük partiküllerin filtrelenmesine kadar çok sayıda uygulamaya uygun bir dizi gözenek boyutuna yayılan dört ana membran teknolojisi geliştirdik. Ters ozmoz, en iyi ayırma derecesini sunar, ardından en büyük gözenek boyutuna sahip olan nanofiltrasyon, ultrafiltrasyon ve mikrofiltrasyon gelir. Deniz suyunu tuzdan arındırma prosesleri için ultrafiltrasyon ve ardından ters ozmoz gibi membran teknolojileri de kombinasyon halinde kullanılabilir. Yiyecek, içecek ve genel endüstriyel işlemler, makromolekülleri ve iyonik türleri seçici olarak reddetmek için membran gözenek boyutunu ve yükünü kullanır.

KMS mühendisleri, herhangi bir proses sıvısının hemen hemen her türlü fiziksel yönünü işlemek için teknolojiler tasarlamış ve mükemmelleştirmiştir ve en uygun çözümü seçmenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Mikrofiltrasyon hakkında

Makromoleküllerin zahmetsiz saflaştırılması Mikrofiltrasyon (MF), su, steril meyve suları ve şarap ve aseptik farmasötikler için basit çıkmaz filtrelemede önemli uygulamalara sahiptir. Ancak, MF’den yararlanan tüm uygulamalar çıkmaz modda başarılı bir şekilde çalışmaz ve MF pazarının büyük bir kısmı çapraz akış tarafından ele geçirilmiştir. Bunlardan en yaygın olanı, makromoleküllerin diğer büyük moleküllerden, proteinlerden veya hücre artıklarından ayrılması gereken tüm hücre sıvılarının ve saflaştırma işlemlerinin berraklaştırılmasıdır. Dekstrozun berraklaştırılması ve çok renkli meyve suları MF’yi son derece iyi kullanır. Şarap üretimi, süt ve peynir altı suyunun yağdan arındırılması ve bira üretiminde MF çapraz akışlı filtrasyon için büyük pazarlar da bulunmaktadır. Ultrafiltrasyonda olduğu gibi, MF sistemleri nispeten düşük basınçlarda çalışır ve çeşitli konfigürasyonlarda gelir.

Ultrafiltrasyon hakkında

Çok yönlü ve ekonomik bir çözüm

Ultrafiltrasyon (UF), emülsiyon haline getirilmiş yağları, metal hidroksitleri, kolloidleri, emülsiyonları, dağılmış malzemeleri, askıda katı maddeleri ve diğer büyük moleküler ağırlıklı malzemeleri sudan ve diğer çözeltilerden uzaklaştıran basınçla çalışan bir işlemdir. UF membranları, moleküler ağırlık kesmeleri ile karakterize edilir.
UF, yağ ve su, meyve suyu, süt ve peynir altı suyu, elektro kaplama boyalar, ilaçlar, poli-vinil alkol ve indigo, içme suyu ve üçüncül atık su dahil olmak üzere askıda katı maddeler, bakteri ve yüksek konsantrasyonlarda makromoleküller içeren çözeltilerin berraklaştırılmasında mükemmeldir.

Nanofiltrasyon hakkında

Optimize edilmiş su geri dönüşümü

Nanofiltrasyon (NF), ters ozmoz ile benzer şekilde çalışır, ancak genellikle sadece iki değerlikli ve daha büyük iyonları uzaklaştırmayı hedefler. Sodyum ve klorür gibi tek değerli iyonlar bir nanofiltrasyon membranından geçecektir, bu nedenle kullanımlarının çoğu proses akışının tuzunun giderilmesini içerir. Peynir altı suyundan laktoz üretiminde, örneğin, NF, laktoz akışını saflaştıran ve konsantre eden bir prosedür olan tuzları geçerken laktoz moleküllerini konsantre eder. Su arıtımında, sertlik giderme (su yumuşatıcılar yerine), pestisit giderme ve renk azaltma için NF membranlar kullanılır. Aynı zamanda kullanılmış NaOH çözeltilerini geri kazanmak için de kullanılabilir, bu durumda permeat akımı saflaştırılmış NaOH ile defalarca tekrar kullanıma izin verir.

Ters Ozmoz Hakkında

Hızlı ve sürekli filtrasyon

Ters ozmoz (RO) membranları en küçük gözeneklere sahiptir ve uygun şekilde, suyu çözünmüş moleküllerden uzaklaştırmak için ozmotik basıncın tersine çevrilmesini içerir. Açıkçası, RO, gözenek boyutuna dayalı bir boyut dışlama süreci değildir; ayrılmayı etkilemek için iyonik difüzyona bağlıdır. Yaygın uygulamalarından biri, çok daha iyi bir ekonomiyle buharlaşmaya benzer şekilde, yüksek tuzlu besleme akışından saf suyun üretildiği deniz suyunu tuzdan arındırmadır. RO ayrıca peynir altı suyu konsantrasyonu, meyve suyu konsantrasyonu, buz yapımı, araba yıkama ıslahı, atık su hacminin azaltılması ve diğer endüstriyel işlemlerde, saf bir filtrat (tipik olarak su) üretmek veya bileşenleri muhafaza etmek amacıyla kullanılır. Birçok proses akışının ozmotik basıncı oldukça yüksek olduğundan, RO membranları, mevcut membran geometrilerini kısıtlayan 400-1.200 psi (29-83 bar) basınçlarda çalışmalıdır.