Alüminyum Eloksal Prosesi
- Alüminyum yüzey işlem prosesinde asit geri kazanımı
- Alüminyum, otomotiv kaplamaları ve mimari yapı ürünleri için yüzey işlem için ideal bir temel sağlar. Alüminyum eloksal atıklarının çoğu, pH nötralizasyonu ve katı ayırma işlemleri ile işlenir. Eco-Tec, alüminyum yüzey işleminde asidi geri kazanmak ve saflaştırmak için özel olarak tasarlanmış bir dizi ürün geliştirerek, sonuçta asit alımlarını ve nötralizasyon maliyetlerini azaltarak, banyo dökümünü ortadan kaldırarak ve ürün kalitesini ve tutarlılığını iyileştirdi.
- Asit Saflaştırma Ünitesi (APU™), banyodaki alüminyum konsantrasyonunu en aza indirmek ve stabiliteyi korumak için çözünmüş alüminyumu asitlerden sürekli olarak uzaklaştırmak için kullanılır. Eloksal asidini kirletmeden önce asidi çözünmüş alüminyumdan ayırmak için bir reçine sorpsiyon işlemi kullanır. APU, hidroklorik asit, hidroklorik ve asetik asit, nitrik asit, fosforik asit ve sülfürik asit dahil olmak üzere çeşitli asitlerin ve karışımların saflaştırılması için kullanılabilir.
- Alüminyum eloksal banyolarında sülfirik asit geri kazanımı
- Sülfürik asit, çözeltinin boşaltılması ve taze asit ile değiştirilmesi gerekene kadar kademeli olarak biriken alüminyum oksidi çözmek için alüminyum eloksalda yaygın olarak kullanılır. Eco-Tec teknolojisi, sürekli olarak düşük konsantrasyonları korumak için çözünmüş alüminyumu sülfürik asitten sürekli olarak uzaklaştırır. Bu, banyo boşaltma işlemini ortadan kaldırır, yedek asit maliyetlerini en aza indirir ve genel ürün kalitesi ve üretim iyileştirmelerine yol açan güvenilir ve öngörülebilir bir çalışma sağlar.
- Eco-Tec’in APU’suna dayanan AnoPur™ ünitesi, alüminyum eloksalda sülfürik asidin saflaştırılması için özel olarak uyarlanmıştır. Bu küçük, fabrikada monte edilmiş, kızağa monte edilmiş ekipman paketinde bir reçine yatağı, borular, valfler ve kontroller bulunur. Tanktaki çözünmüş alüminyumu sürekli olarak uzaklaştırmak için bir veya daha fazla eloksal tankına bağlanır. Bu, eloksal çözeltisinin, sülfürik asit ve çözünmüş alüminyumun ayrıldığı bir reçine yatağından geçirildiği basit bir işlem kullanılarak elde edilir. Reçine, yalnızca su kullanılarak periyodik olarak ve otomatik olarak yenilenir.
- Alüminyum eloksal prosesinde Kostik asit geri kazanımı
- Asit veya kimyasal öğütme, ürün yüzeyinden gres, yağ, kir ve kirleticileri çıkarmak için alüminyum eloksalın öncüsü olarak kostik soda (agresif ve aşındırıcı bir alkali kimyasal) kullanır. Bu genellikle, önemli çevresel etkilerle ilişkilendirilen, alüminyum son işlem prosesindeki en büyük işletme gideridir. Birçok tesis, kimyasal, atık arıtma ve işçilik maliyetlerini azaltmak ve ürün kalitesini artırmak için bu kimyasalları geri dönüştürmeyi tercih ediyor.
- Bayer prosesini temel alan Eco-Tec Caustic Etch Recovery (CER™) sistemi, sürekli olarak kristalleşir ve çözünmüş alüminyumu kostik soda asitleyicilerinden uzaklaştırır ve kostiği geri dönüştürür. Alüminyumun otomatik olarak çökeltilmesi, banyoya geri dönen kostik sodayı serbest bırakır. Elde edilen alüminyum trihidrat kristal malzeme, alüminyum üreticilerine satılır.
- CER sistemi, kostik soda alımlarını %95’e kadar azaltabilir ve alüminyum atık çamur oluşumunu önemli ölçüde azaltabilir.
- Fosforik Asit ve Karışık Asit Geri Kazanımı
- Fosforik parlaklık, otomotiv ve cihaz kaplamaları, aydınlatma armatürleri, küvet muhafazaları ve duş kapıları gibi alüminyum öğelere oldukça yansıtıcı bir yüzey sağlar. Çoğu bitki, fosforik asitlerini, durulamadan sonra, gübre besleme stoğu olarak yeniden kullanılan %35’lik bir solüsyonda toplar, ancak Eco-Tec, alüminyum durulamalarını arındırmak ve fosforik asidi parlak suya geri döndürmek için Fosforik Asit Geri Kazanım Sistemini geliştirdi.
- Eco-Tec DPU™, boruları, valfleri ve kontrolleri olan iki reçine yatağına sahip, fabrikada monte edilmiş, kızağa monte edilmiş bir ünitedir. Rejenerant asit tüketimini en aza indirmek için asit sorpsiyonlu yüksek verimli katyon değişimi kullanır. DPU, geleneksel katyon değiştiricilere kıyasla rejenerasyon için sülfürik asidin sadece yaklaşık %15’ini kullanır, bu da alüminyum parlatma için fosforik asit alımlarında %85’e varan azalmayla sonuçlanır.
Nikel ve Krom kaplama prosesleri
- Krom Kaplamada atık geri kazanımı
- Sert krom kaplama işlemlerinde, daha uzun kaplama süreleri, daha yüksek voltajlar ve sık kaplama kusurları ile ölçüldüğü üzere, kaplama banyosunda metal kirleticiler birikerek performansta düşüşe neden olur. Banyo değişimi gerekli hale gelir, maliyetli ve zaman alıcı bir işlemdir.
- Eco-Tec’in ChromaPur™ ürünü, bir veya daha fazla kaplama tankından kromik asit kaplama solüsyonunu otomatik olarak işleyen küçük, kızaklı bir cihazdır. Metalik kirleticileri gideren ve saflaştırılmış kromik asidin yeniden kullanım için geçmesine izin veren Recoflo iyon değişim yatağına dayanmaktadır. Sistem, ve 15 g/L arasında en uygun metal kirletici aralığı seçilerek daha da optimize edilebilir.
- Elektrokaplamada Nikel geri kazanımı
- Nikel süzüntüsü, nikel tuzu kaybı ve çamur oluşumuyla sonuçlanan normal bir operasyonel olaydır. Hem nikelin yenilenmesi hem de çamur atık bertarafı, işletim maliyetlerini artırabilir ve işletim verimliliğini etkileyebilir.
- Eco-Tec’in NickelPur™ nikel geri kazanım ünitesi, kaplama banyolarından durulamalara sürüklenen nikelin %95’inden fazlasını geri kazanmak için Recoflo iyon değiştirme teknolojisini kullanır. Parlatıcıları geri kazanmaz, yarı parlak tanklara geri dönüşüme izin verir. Durulama suyundan gelen sodyum da kaplama tankında birikmeyi önlemek için reddedilir. Geri kazanılan nikel klorür/nikel sülfat ürünü konsantre edilir, saflaştırılır, pH’ı ayarlanır ve kaplama banyosuna geri dönüştürülür.
Çelik Dekapaj Prosesleri
- Paslanmaz çelik dekapajda asit geri kazanımı
- Paslanmaz çelik dekapaj, asit kullanarak paslanmaz çelik parçalardan ince bir metal tabakası çıkarmak için kullanılır. Verimli bir proses için metal konsantrasyonu belirli bir aralıkta kontrol edilmelidir. Bu, genellikle asidin boşaltılması veya boşaltılması ve taze asit ile tamamlanması ile elde edilir, bu da yüksek asit bertarafı veya işleme ve asit değiştirme maliyetlerine ve ayrıca ürün ve üretim ve kalitedeki farklılıklara neden olur.